Massief houten plinten bestellen

Massief houten vloerplinten maken we standaard in 14 cm hoog en 2 cm dik. Uit voorraad voorzien van een papegaaibekprofiel voor € 5,50 per m¹ in vuren met noest en gaatje. Voor € 1,50 per m¹ extra leverbaar in nagenoeg noestvrij grenen en/of spuiten in grondlak Ral 9016 voor € 2,50 per m¹ extra.
Op bestelling ook met radius 3 mm of andere profiel afwerkingen. Bestellen van houten plinten? Maak uw wensen bij ons kenbaar bel 038-3319973  of mail naar info@wijdeco.nl  en wij doen u een geheel vrijblijvend voorstel!

 • Half hoge plinten

  Massief houten vloerplint 1

  Standaard houten vloerplint 14 cm grenen met papegaaibekprofiel.

 • Hoge vloerplint van massief hout

  Massief houten vloerplint 2

  Standaard vloerplint 14 cm grenen met papegaaibekprofiel gespoten in grondlak Ral 9010.

 • Maatwerk houten vloerplint met vensterbanken

  Massief houten plint 3

  Houten vloerplint in combinatie met Wijdeco vensterbanken.

 • Vloerplinten in erker van massief hout.

  Massief houten voerplint 4

  Grenen vloerplint in erker in combinatie met Wijdeco vensterbank.

 • Modellen houten vloerplinten jaren 30 op maat gemaakt

  Houten plinten 5

  Diverse modellen houten plinten op maat gemaakt.

 • Kamer en suite vloerplinten laten maken.

  Vloerplint kamer en suite 6

  Massieve houten plinten in combinatie met Wijdeco kamer en suite kast.

 • Vloerplint met vensterbank en raamblinden

  Plinten voor vloer 7

  Wijdeco vloerplint in combinatie met vensterbank en blinden (ook wel raamblinden of raamluiken genoemd).

 • Doorlopende vloer plinten van massief hout.

  Doorlopende plint 8

  Wijdeco grenen plinten doorlopend onder maatwerk kast.

 • Hoge vloerplinten van massief hout.

  Hoge vloerplinten 9

  Massieve hoge plinten aansluitend op deurlijsten.

Sierplinten voor aan de muur en plafond van klassiek tot modern!

Massief houten sierplinten van Wijdeco zijn gemaakt uit een speciaal hiervoor geselecteerde ruwe plank, bijvoorbeeld grenen of vuren en naar uw wens ook uit eiken of nog een andere hardhoutsoort. Deze zijn bruikbaar als plafondplinten en als muurplinten. In onze werkplaats maken wij plinten voor elk type woning van klassieke plint tot modern. Op onze site vindt u diverse modellen aan muurplinten en plafondplinten. Indien u plinten wilt bestellen voor uw muur of plafond neem dan contact op via info@wijdeco.nl.

Overzetplinten snel en gemakkelijk te monteren

Naast de standaard plinten leveren wij ook overzetplinten, deze plinten kun u gemakkelijk over de reeds bestaande plinten monteren zodat u niet hoeft te breken. U creëert met deze overzetplinten in een handomdraai extra sfeer. De plint die u over de bestaande plint heen plaatst is van massief hout en makkelijk te schilderen in elke kleur.

Hoge plinten: veel toegepast in jaren ‘30 woningen

Veel verkocht zijn de hoge plinten van Wijdeco. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en ontwerpen. Zo maken wij echte hoge plinten die u ine jaren ‘30 woningen ziet, die niet van de originele plinten te onderscheiden zijn. Deze plinten zijn van massief hardhout, grenen of vuren, wat een duurzame en authentieke uitstraling geeft. Wij gebruiken dus geen MDF. De hoge plinten zijn verkrijgbaar in diverse modellen, van een platte strakke plint tot robuuste plint of kraalplint. De strakke plinten zijn overigens ook goed te gebruiken in moderne woningen, het zijn als het ware ouderwetse plinten in een modern jasje. 

Materiaal en afwerking vloerplinten en architraven

De delen die we gebruiken heten sideboards, op een minder economische manier uit stammen gezaagd met als resultaat een centerfree deel (uit de buitenzijde van de stam genomen). Het voordeel van deze massieve vloerplint is dat hij niet schotelt (hol/bol gaat staan) en in het geval van grenen aan drie zijden van de plank nagenoeg noestvrij is. Vuren hout is niet meer noestvrij te vinden en bevat naast de noesten dan ook gaatjes op de plaatsen waar de noesten zijn uitgevallen. Het nadeel van vuren is dat na het spuiten van de sierpint in de grondlak, de vezels opzetten wat bij de eerste keer schuren extra werk met zich mee brengt. Grenen vloerplinten en architraven zijn heel goed te spuiten in de grondlak (standaard Ral 9016) en vertonen na droging een glad oppervlak.

Waarom houten plinten bestellen bij Wijdeco?

 • Massief houten plinten: sierplinten, muurplinten, plafondplinten en vloerplinten
 • Verschillende designs, van klassieke jaren ‘30 plint tot modern
 • Altijd eigen productie uit onze werkplaats
 • 100% strakke afwerking
 • Plinten in diverse hoogtes
 • Scherp in prijs
 • Korte productietijd van plinten en snel geleverd door heel Nederland, België en Duitsland!

Houten plinten bestellen? Bel 038-3319973 of mail naar info@wijdeco.nl  en maak uw wensen aan ons kenbaar, wij doen u een passend voorstel !